NEI, NDT har ikke blitt dårlig. Det er det korte svar. Jeg tar selv NDT, og den fungerer utmerket. 

Jeg ser folk hevder at NDT er blitt dårligere, og at det nå er bedre å ta en kombo av syntetisk T4 og T3. Jeg synes dette er meget alvorlig, at denne falske infoen sprer seg i grupper på Facebook. Det kommer først og fremst fra STTM, Stop The Thyroid Madness. Det er et site som har gjort mye for mange. Men nå synes jeg det henfaller til sort/hvit tenkning, hvor det ikke er plass til nyanser. 

Jeg har skrevet til Janie A. Bowthrope angående dette. Fortalt henne, at vi er mange som har det fint på NDT her i Skandinavia. Hun mener at de som fremdeles «tror » de har det ok på NDT, egentlig bare opplever adrenalin. Jeg synes det er en underlig påstand. Hva mener hun med det? Adrenalin? Vi har ikke gode stoffskiftenivåer? Vi innbiller oss, at vi har det godt? STTM’s Facebook gruppe, «Adrenal fatigue and thyroid care», den kvinnelige admin der, skrev til meg, at alle vi i Skandinavia som hadde høy FT3 på NDT, nok tok vår medisin rett før blodprøve! Ingen av oss vet hvordan vi skal ta blodprøve. Jeg er med i stoffskiftegrupper i mange land. Jeg vil si, at medlemmene i de norske gruppene er noen av de best informerte i verden. Jeg vet at mange dårlig informerte pasienter ikke er klar over, at man ikke må ta sin medisin på dagen for blodprøve. Men nordmenn som tar NDT hører ikke til den gruppen. Jeg vet at mennesker som har det ok på NDT, blir presset i den gruppen. De blir mistrodd, man komme med disse underlige adrenalin påstandende. Mange blir utestengt fra gruppen. Disse menneskene har bestemt seg for at NDT er blitt dårlig, og at produsentene er noen kjeltringer. Alt jeg kan si, er at jeg har brukt NDT i 13 år og planlegger å bruke det resten av livet. 

Jeg synes det er vanskelig å ta dette på alvor. Det er jo helt klart, at det var noen dårlige batches  av Nature Troid i 2018. Det ble hurtig god igjen. STTM hevder at NP Acella er dårlig. Vi bruker ikke NP her i Norden, men jeg ser mange skrive de har det helt fint på NP i USA. Akkurat nå, i mai 2020, ser jeg noen skrive i de nordiske Facebook gruppene, at noen bestemte batcher av Erfa ikke er gode. Det er de nye tablettene som lukter, og som Erfa selv har omtalt. Erfa hevder, de inneholder det hormon de skal. Men noen opplever det altså anderledes. Så jeg sier ikke, alt er perfekt.  Men å hevde, at all NDT er blitt dårlig, og å anklage produsentene for å være likeglade med pasientene og bare være ute etter å tjene penger,  som Janie Bowthrope gjør her, https://stopthethyroidmadness.com/2019/09/23/the-sad-saga-of-where-we-are-today-as-hypothyroid-patients/. Det er trist. Og usant.

Les videre