Stoffskiftemedisin

Det er vanskelig for oss i Skandinavia å få utskrevet NDT og det er veldig dyrt. For dem som absolutt ikke kan få en lege til å utskrive for seg, så finnes det noen alternativer.

Det finnes også rimeligere alternativer til dyre NDT som Armour og Erfa. Fra europeiske magistrelle apotek. Vi som bor i EU kan helt lovlig ta inn reseptpliktig medisin til eget bruk i 3 måneder fra andre EU land. Jeg gjør det selv.

Jeg tror egentlig det ikke er riktig, det Norge gjør, nekter kjøp av medisin innenfor EØS. Jeg tror det er som NAV saken, at de lager sin egen, ukorrekte tolkning av reglene. Det kan jo dere nordmenn ta tak i om dere vil. Men nordmenn kan helt lovlig reise til land I EU, og ta med medisin hjem for 1 år.  Reiser man frem og tilbake innenfor 24 timer, så kan man ta med for 3000 NOK. Er man vekk lenger enn 24 timer, så er summen 6000 NOK. Det vil lønne seg for mange, å reise ned og hente medisin. Med de prisene dere har i Norge. 

Vi som bor i EU, må betale momsen i vårt eget land nå. Så når jeg kjøper fra Østerrike hvor momsen er 10%, så må jeg betale 15% mer 😡 Frakten er ca 14 Euro. 

 ***************************

 Jeg har  derfor samlet litt info om Thai thyroid, NDT fra europiske apotek og helkjertelprodukter. Jeg håper det er til hjelp. Og angående det, ikke skriv til meg og spør om ting som dere selv kan finne ut av ved å ta en telefon eller gå inn på en hjemmeside. Jeg er selv syk. Jeg vil gjerne hjelpe, men ikke med sånt folk kan gjøre selv. 

Et annet godt sted å finne info om medisin, er det danske hjemmesiden Stofskiftesupport. her finner du også alltid oppdatert info om Glostrup thyroid.   https://stofskiftesupport.dk/medicin-lavt-og-hoejt-stofskifte/lavt-stofskifte-medicin/

Thai Thyroid

Mange bruker NDT fra Thailand. Mange vil gjerne ha oppdatert info om situasjonen der. Det var umulig å få tak i Thyroid S i en periode, men nå kan man kjøpe direkte fra Sriprasit, produsenten (se lenger ned). Det er lurt å ta en kikk på  den engelske siden på bloggen for oppdatert info. Folk skriver nemlig til meg i kommentarer og forteller hva som foregår. Så scroll ned til de nyeste  kommentarene, https://thyroidblog.com/en/thyroid-medicines-thai-thyroid/

Det har vært mange forandringer i Thailand. Både TR Man og Thiroyd (Greater Pharma) har  ikke fått fornyet lisensen til å produsere. Jeg inkluderer allikevel info om hva de inneholdt. Noen har også litt tilbake, meg selv inkludert.

Det er kommet en ny NDT fra Vietnam, “The Real Thyroid”.  Og Pim Pom har laget en medisin som heter Tru.

NB! Jeg selger ikke medisin. Jeg kan ikke hjelpe til ved kjøp av medisin. Jeg vet ikke noe om hva som skjer med noens ordre. Så vær så snill og ikke kontakt meg om det. Jeg er selv syk. Jeg vil gjerne hjelpe andre, men ikke med ting de kan og bør ordne selv. Takk. 

Thyroid S by Sriprasit

60 mg tablets only (Porcine)

38 mcg T4 and 9 mcg T3

Thyroid ekstrakt USP, Laktose, PVP K90, vannoppløslig drasjering, Avicel( mikrocellulose), Aerosil (bindemiddel),  natriumstivelsesglykolat (oppløser pillen), Magnesiumstearat (fyllstoff), eudragit (drasjering på sustained release tabletter), methocel (cellulose bindemiddel), talkum, rød farvestoff, aluminium, gult farvestoff, aluminium, gult farvestoff, titanium dioxid (hvit), PEG 6000 (bindemiddel), dimethicone.

NB! Thyroid S er sustained release, dvs. den oppløses over tid i tarmen. Men den kan sikkert tygges også, hvis man føler at man opptar den dårlig. Jeg tygger min TR Man, som ligner veldig på Thyroid S, med glasur. Mange brukere sverger til Thyroid S, synes det er den beste NDT.

Det er gode nyheter om Thyroid S. Sriprasit har full produksjon igjen. Og de er nå begyndt å selge sin medisin selv. Og de tar lavere pris enn mange andre. Her i mars 22, så koster 500 stk ca 4000 bath.

Du må skrive til surang@sriprasit.com.

Så får du beskjed om pris og betaling. Det kan visst ta litt tid før de svarer, men de sender fort når først alt er avklart.

Jeg kan også gå god for dette sitet. Natakorn kan ompakke hvis du vil det. Han svarer alltid og snakker godt engelsk. Men det er mye dyrere enn Sriprasit. 

http://thyroidshop.com/

De har fått ny råstoffleverandør. Noen sier den er blitt litt svakere. Jeg har kun prøvet den nye. Jeg kjøpte en flaske for å prøve den. Jeg synes den var svakere enn TR Man.  Også svakere enn Vitalithy. 

Her i mars 2023 har jeg fått litt dårlige nyheter om Thyroid S. De ber om en resept nå. Men ikke fra eksisterende kunder, fra nye. Hvis man ikke har resept, så får man kun kjøpt 1 glass/burk/bøtte. Jeg tror det er av gangen. Jeg har skrevet til Surang på Sriprasit og disse opplysningene er fra henne. Jeg har skrevet til henne og bedt dem overveie det. At folk uten resept i hvert fall må få kunne kjøpe 2 glass. Hun skriver, at det er for at folk skal få hjelp av legen til å dosere riktig. Jeg har forsøkt å forklare, at de fleste leger ikke vet hvordan de skal dosere pasienter. Det er derfor folk handler fra dem. Jeg tror de vil endre dette over tid. De vil oppdage, at salget går alt for mye ned. Det er min antagelse. Men jeg skal oppdatere så snart jeg vet noe. Men altså, har du handlet der tidligere, SÅ SKAL DU IKKE HA RESEPT.  

Mannitol (kommentar lagt til 17 juli 2023)

Det er visst litt stress rundt Thyroid S på nettet for tiden. En blogger som skriver, den kanskje  inneholder mannitol. Og at dette gjør at den opptas hurtig og så faller stoffskiftet igjen. Det er det rene tullball/vås/trams. For det første, så inneholder den ikke mannitol, se under. For det andre, så virker ikke mannitol på den måten. Mannitol kan gjøre at stoffskiftemedisin opptas litt dårligere, for medisinen går litt hurtigere gjennom tynntarmen. Men man vet ikke, om den fungerer på den måten med de veldig små mengdene som er i en stoffskiftetablett. Se kommentar under fra nå i juli. Så ingen ting å stresse over. 

Jeg skrev til Sriprasit og spurte, om den inneholdt mannitol. Dette er svaret jeg fikk:

Thank you for your inquiry. Below is a reply from our product manager here.

“Thank you for your suggestion. Our Thyroid-S doesn’t contain mannitol in the formulation.”

 

Tru Thyroid  er en ny NDT fra Pimpom products, porcine. De lager den selv.  Det er et kosttilskudd, ikke en medisin. De har planer om å lage i flere styrker, men foreløpig er den kun i 1/2 grain, 32 mg. De selger også thyroidextrakt i pulverform.  Men det er ikke NDT, det er hel tørret kjertel. Tablettene er ikke drasjerte.  Men de planlegger å lage drasjerte også.  

1/2 grain inneholder 19 mcg T4 og 4,5 mcg T3.  

Den er laktosefri, glutenfri og uten aluminium. Fyllstoffer er mikrokrystallinsk cellulose, dikalsiumfosfat, magnesium sterat. Fra 20/7-20 ble sodium starch glycolate lagt til.

 Jeg synes den er mye svakere enn annen NDT. Jeg er i tvil om den er konsistent. Chris på Pim Pom sier selv, det er ikke en medisin og man kan ikke forlange konsistens. Men konsistens er jo veldig viktig. Jeg vil hverken anbefale den eller fraråde fra den. Folk må prøve selv. Noen sier at den IKKE virker for dem. Nå som man får kjøpt Thyroid S igjen tror jeg ikke det er så mange som kjøper Tru. 

Jeg får mails fra folk som har problemer med Pim Pom her i april 22. Jeg vet ikke om de er i ferd med å lukke eller hva. Jeg får ikke svar på mail til dem . Jeg vil fraråde folk å handle der. Det står noen kommentarer om det på den engelske siden.

The Real Thyroid fra Eastern Pharmaceuticals

Pr. 1 grain (60mg)

36,3 mcg T4

9,7 mcg T3

65 mg tangpulver

10 mcg jodid

3 mcg selengjær

Dextrose, maisstivelse, Avicel PH101, PVP K30, etanol, talkium, magnesium sterat.

Som du ser, så er denne tilsatt jod og selen. Den innholder mye T3 åpenbart, men husk, at inneholdet i NDT kan variere. Jeg er litt skeptisk til om den inneholder så mye T3. Det er i hvertfall unikt. 

Den er relativt ny og lages på en farmasøytisk fabrikk i Vietnam. 

Jeg har fått noen tilbakemeldinger på the Real Thyroid fra folk som ikke har hatt så godt resultat med den. Men jeg har også sett andre skrive, at den virker godt.  Det er visst nye batcher nå, og jeg har akkurat sett, her i februar 22, folk skrive på TPAUK, at den virker veldig godt. Og deres blodprøver lå høyt.

Men her i  juni 22 har jeg STORE NYHETER. Real thyroid har laget et nytt produkt som vil selges som et tilskudd. OG DET VIL BLI SENDT FRA INNEN EU.  Det heter VitaliThy og koster visst 140 US dollars for 250 kapsler, se mer info under.  De vil også sende til Norge. Selgeren kontaktet meg for et par måneder siden og spurte om jeg ville prøve den. Jeg sa ja, for jeg ville gjerne vite hvordan den er. Jeg gjorde det helt klart, at jeg ville si min ærlige mening.  

Her i september 2022  har jeg prøvet Vitalithy i et par uker. DEN VIRKER FOR MEG. Jeg har ikke tatt blodprøve, men har tatt temperatur og puls et par ganger om dagen. Jeg kommer heller ikke til å ta en blodprøve, for jeg går tilbake til mine vanlige medisiner. Jeg har prøvet denne bare for å kunne anmelde den for mine lesere. Jeg vil selvsagt bruke resten av boksen/bøtten på et senere tidspunkt. 

Det er en blå kapsel. Det er gelatinkapsler. Jeg liker ikke at den er blå. Jeg kan ikke finne ut, hvilket farvestoff som er i. Men jeg tror innholdet er godt. Jeg ser frem til å få tilbakemeldinger fra andre, skriv gjerne i kommentarer om du har prøvet den. 

Jeg har denne mailadressen til den europeisk selger 

plpermaculture@gmail.com

Men du kan bare også bestille direkte på deres hjemmeside. Når du bestiller fra EU,  Norge og UK, så blir det automatisk sendt fra Polen. 

https://www.vitalithyndt.com/

Du kan bruke denne rabattkoden og få 15 US dollars avslag:         WM2022

Jeg får ikke noe for dette. Jeg vet heller ikke hvor lang tid den koden virker. Jeg er litt skuffet over kundeservicen i firmaet i Vietnam. Jeg har sendt mail som jeg ikke har fått svar på. Men den polske selgeren er rask til å svare. 

VitaliThy fra Eastern Pharmaceuticals

Ikke heng meg opp på dette, men jeg har hørt at den inneholder følgende pr kapsel (60 mg)

36.9 mcg  T4 

9.1 mcg  T3 

6 mcg selengjær

30 mg prunella vulgaris

10 mg ashwagandha

Dextrose, magnesium stearat, PVP K30, etanol 96%

Som du ser, så er det tilsatt noen urter og selen. Det er en veldig liten mengde selen, så det trenger du ikke bekymre deg om. Vi trenger mye mer selen enn i vi får i maten. Prunella vulgaris er en urt som skal hjelpe på inflammasjon og mange andre ting. Ashwagandha kjenner vel de fleste til, det er en styrkende urt. Det er veldig små mengder. Man pleier å ta disse urter i doser  av flere hundre milligram.

Thiroyd ble produsert av Greater Pharma. 

Den lages ikke lenger.  Jeg kjenner ikke fyllstoffene. Det er en udrasjert, litt svakere tablett. Porcine. Den inneholder:

35 mcg T4

8,31 mcg T3.  

TR fra T.Man

produseres dessverre heller ikke lenger.  Det er en god medisin. Den er sustained release som Thyroid S, men den er både laktose og glutenfri. Det er små, rosa tabletter. Også porcine. Den inneholder

38 mcg T4

9 mcg T3.

NDT fra Europa

Jeg  har aldri hørt, at disse magistrelle apotekene i Europa ikke har kunnet levere. Weltapotheke sier at de alltid har på lager, og man kan få kjøpt i hvert fall 100 stk x 6. På hjemmesiden til Natuuraphoteek i Holland står det, at man kun kan få til 3 måneder av gangen. Det i Munchen vet jeg ikke. 

Weltapotheke

1 grain, ca 60 mg inneholder

38 mcg T4

9 mcg T3

Jeg har brukt denne medisinen herfra i et par år nå, https://weltapotheke.at/pages/schilddruese De har ikke en engelsk hjemmeside, men hun som holder på med NDT på apoteket snakker engelsk. De er lette å ha med å gjøre.  Man kan ringe eller maile. Man kan få en resept på 100 x 6, og ta ut medisin over 1 år. Jeg ringte dem med mine kortopplysninger, men man kan også betale med Paypal.

De har en NDT med kakaosmør og kun det. Det er kapsler, og man kan lett dele dem med en skarp kniv. Det er denne jeg prøver nå. Jeg deler kapslene, men tar alt samme dag. Det blir jo ikke en nøyaktig deling. Den finnes i alle mulige styrker, fra 15 mg til flere hundre mg . Jeg har kjøpt 180 mg/3 grains. Det må stå grains på resepten. 

Jeg var veldig spent på den. Jeg syntes, jeg får en høy FT3 topp på den til å begynne med. Og at den kom meget hurtig, 20 min etter inntak. Stoffskiftehormoner fraktes i lipider, det er kanskje det som gjør opptaket så hurtig. Men jeg har vennet meg til dem nå.  Det er god medisin. 

NatuurAphoteek

60 mg inneholder

35 mcg T4 

8,28 mcg T3 

De lager Thyrodeum Holland. Du finner fremgangsmåten for bestilling her, https://www.natuurapotheek.com/index.php/en/news-and-information/thyreoidum-english. Leger kan også sende inn resept direkte. De virker ikke så imøtekommende som Weltapotheke, men jeg har ikke prøvet dem. De er litt billigere enn Welt.  Her ser du en prisliste, jeg passer ikke på at den er oppdatert. Det står Erfa på prislisten, men de har sagt til, det selger  de ikke lenger. Men denne ligner veldig på Erfa.

Klösterl-pharmacy

Dette er et apotek i Munchen som lager Thyreogland. https://www.kloesterl-shop.de/kontaktformular Jeg har linket til kontaktsiden. Jeg forstår ikke helt hvordan man bestiller. Det ligger et bestillingsskjema der, men jeg måtte ha kontaktet dem først. Jeg har snakket med apotekeren en gang for lenge siden, og han var hyggelig og snakket godt engelsk. I Tyskland gjelder en resept kun i 3 måneder. Det står ingen priser på hjemmesiden.

De har sitt helt eget system. De navngir medisinen utifra hvor mye T4 det er i den. Det er NDT i styrkeforholdet 4:1., som de fleste NDT. De kaller det Thyreogland 5 til 100, hvor 5 inneholder 5 mcg T4 og 1,25 mcg T3 osv. Thyreogland 40 inneholder 40 mcg T4 og 10 mcg T3. Så den ligner på 60 mg Armour. 

De bruker kun rismel som fyllstoff. Så en veldig ren NDT. Det er kapsler, så litt vanskelig å dele. De har også T4 i flytende form og også T3. 

Glostrup

60 mg inneholder

30,96 mcg T4 

8,22 mcg T3

Fyllstoffer: Potetmel/kartoffelstivelse, gelatin, magnesiumstearat, talkum.

Jeg tar med innholdet i Glostup, for det er så mange som ikke er klar over, at den inneholder mye mindre T4 enn andre NDT. Denne kan man jo få på resept i Norge og Sverige også, ikke bare her i Danmark. I Danmark må legen søke Lægemiddelstyrelsen om udleveringstilladelse. Jeg har en slik selv, men det kan allikevel være vanskelig/svært å finne en lege som vil skrive ut.

Det har vært veldig mye leveringsproblemer. Det skal være testlaboratoriet som er problemet nå. Men det virker utrolig at det kan vare i så lang tid. Jeg ville ikke følt meg trygg ved denne medisinen pga disse problemene. Det er ellers en god medisin.  Som jeg skriver over, du finner alltid oppdatert info om Glostrup på Stofskiftesupport. 

Tørket hel kjertelprodukter

Det finnes jo også andre tilskudd man kan bruke. Som Thyrogold og Metavive. Det er dog ikke det samme som NDT, det inneholder mindre hormon da det er laget av hele kjertelen. Ikke kun av thyroglobulinet som NDT. Noen synes det virker riktig godt, andre ikke. Du kan lese mer om forskjellen her, hvordan lages NDT?

Jeg kom over denne oversikten over hva Metavive inneholder. Det ser jo ut for å være hormoninnehold på linje med NDT, men med høyere andel T3.  Husk at de nå har tilsatt noe de kaller NRA kompleks. Så det som nå heter 80 mg er det samme som 30 mg på denne oversikten.  

Men den afrikanske svinepesten har vært og kommer til å være et stort problem. Det gjelder ikke kun for stoffskiftemedisiner. Andre legemidler, som Heparin, er også i manko. Det kan være flere må gå over til råstoff fra kveg og får. 

Bitiron

Hvis du skulle være i Tyrkia, så kan man få kjøpt stoffskiftemedisin uten resept der. De har denne syntetiske T4/T3 combo, Bitiron. Den inneholder pr tablett:

50 mcg T4

12,5 mcg T3

Laktose, stivelse, PVP K-30, alkohol og magnesium stearat.

Den inneholder sånn ca like mye hormon som 90 mg NDT. Men husk, syntetisk stoffskiftemedisin virker sterkere. Så jeg vil mer tro den erstatter 120 mg NDT. 

Advarsel!

Jeg har fått en mail fra en som advarer mot denne hjemmeside 

https://www.mythyroidstore.com/

Den har tidligere blitt kalt T3supply.com. Mange har visst blitt lurt/snydt. Jeg har ikke selv forsøkt å kjøpe noe derfra.

 

Dosering og opptak

Jeg går ikke inn på alt med hva du ikke skal ta samtidig med stoffskiftemedisin. Du finner en god oversikt over det på Stofskiftesupport, se over. 

Jeg deler vanligvis min NDT dose i 3. Og tar siste dose når jeg legger meg. HVA tenker du kanskje. Får du sove da? Ja, jeg sover bedre. Friske mennesker har høyere FT3 om natten enn om dagen. Det skjer mye i kroppen om natten. Du har kanskje hørt om CT3 systemet, som Paul Robinsom kom opp med? Hvor man setter vekkeklokka på et par timer før man skal stå opp? For å ta noe T3 da, og så legge seg igjen. Det er for å ha T3 til kortisolproduksjoene som finner sted i de tidlige morgentimer.  Mange liker det godt, men jeg får ikke sove igjen. I Norge begyndte en admin i en stoffskiftegruppe å ta sin NDT før han la seg. Det har spredt seg, og mange i Norge gjør det nå. Jeg vil ikke anbefale å ta hele dosen på en gang, for halveringstiden på T3 er 24 timer. Så man vil få en lav FT3 etter 12 til 15 timer. Du kan lese mer om hvordan T3 oppfører seg her Jeg tar 1/3 av dosen om kvelden, andre tar 1/2. 

Jeg håper dette har vært til hjelp. 

Til mine danske lidelsesfæller

Der er en norsk klinik der tager i mod danske patienter over telefon eller Skype. Det er https://www.greendoctors.no/. Det er mor og søn Aabel, hvor Siri Aabel selv har lavt stofskifte. De er positivt indstillede til thyroid, eller NDT som det hedder i Norge. Jeg ved selvfølgeligt ikke om de vil synes det er den rette medicin for deg. Men jeg tror de kan lave recept som kan bruges i Europa. Du må høre dem. 

Det koster selvfølgeligt penge hos Greendoctors. Men den norske krone er meget svag i øjeblikket, så det er ikke SÅ dyrt for en dansker. Venligst kontakt klinikken direkte, jeg har intet med det at gøre. Aisha Aibo tager også danske patienter. Jeg tror dog, man må møde til første time. 

Blodprøver

Vi i Danmark får jo sjelden taget de prøver vi har brug for. Hverken frit T3 eller anti-tpo eller andre antistoffer. Noen får ikke engang taget fritT4. Der er i hvert fald problemer i Region Hovedstaden og Region Midtjylland. 

Vi kan købe hjemmetests hos https://www.letsgetchecked.ie/home-thyroid-test/ .

Men nu er der kommet et dansk testfirma, GetTested. Prisen er pebret, men det fungerer vidst fint:

https://gettested.dk/produkt/skjoldbruskkirtel-test/

Jeg har brugt Letsgetchecked tidligere, men nu får jeg tester hos min nye læge. Testen der tester for både FT4 og FT3 i DK hedder Thyrodea kontrol. Jeg bor i Region Hovedstaden, men kører ned til Roskilde hospital i Region Sjælland.

Da jeg brugte Letsgetchecked, var der tit tilbud, men jeg ser ikke det nu her. Jeg har gjort den forkert nogle gange. Så har nu lært.

Hvordan tage hjemmetest?

Drikk rigeligt dagen inden. Sving armene rundt til du mærker, hænderne blive blodfyldte. Du må godt massere fingeren, men IKKE  efter du har prikket fingeren. Så kommer vævsvæske med ud, og prøven er ødelagt. Blodet skal dryppe frit ned i glasset. 

Man kan få taget  revers T3 prøve på Nordiclabs i København. Der er også gode tyrske laboratorier. Men jeg har ikke fundet nogle der tester for revers T3. Dog har de jodtester i urin. Så mange stofskiftesyge her i DK lider af jodmangel. Du kan lese mer om det her Jod for begynnere

Advarsel!

Jeg får mails fra folk som er blitt lurt/snydt/bedragit på dette sitet:

https://mythyroidstore.com/

Man forstår at det må være scam, for de har alt mulig. Det er ingen sites som har Armour og Erfa, det finnes ikke å få uten resept. De het tidligere T3supply.com. De ber deg overføre penger til en konto i Montenegro. Du får aldri din medisin.

Til nordmenn

Det er  klinikk i Norge som seller Metavive til ågerpris. Den koster 3 ganger så mye som hvis man bestiller fra Metavives egen hjemmeside, enten det er deres EU side eller UK side.   

Metavive Pro – Procine Thyroid 100 mg

Jeg liker ikke mennesker som utnytter syke mennesker, mennesker som kanskje ikke har så mye penger fordi de er syke. Dette er sånne mennesker. 3 ganger så mye er ikke ok.

 

17 kommentarer

 1. Anna

  Hej Liv,
  I en blogg skrev någon att Thyroid-S numera innehåller mannitol. Jag vet inte om det stämmer, och det verkar inte som om NDT-producenter lämnar ut uppgifter om fillers. Men det kan stämma. Jag tyckte Thyroid-S fungerade perfekt fram till slutet av 2017. Jag hade jämna energinivåer hela dagen. Sedan var det som om jag fick en rush av energi ett par timmar efter dosen, fick hjärtklappning och kände mig hyper i några timmar för att sedan känna mig hypo i stället. Jag har läst att mannitol gör att sköldkörtelhormonerna tas upp snabbare av kroppen och sedan sjunker snabbare. Många i UK har problem med Tevas levothyroxin som innehåller mannitol. Samma sak hände med Euthyrox när de ersatte laktos med mannitol. Wojciech som säljer NDT i EU säger att någonting hände med Thyroid-S i början av 2018 vilket stämmer med min erfarenhet. Väldigt synd då det var en fantastisk medicin tidigare. Tack och lov fungerar Vitalithy bra för mig. Dyrt, men det är Thyroid-S också. Tack för en bra blogg!

  • L S-L

   Hei Anna!

   Her tror jeg det er noen misforståelser. Jeg tror endringen i Thyroid S skyldes at de fikk en ny råvarelevrandør. Det var det som skjedde når de hadde leveringsproblemer, de hadde ikke råstoff. Så fikk de en ny levrandør. Men som jeg skriver her, jeg har bare prøvet den nye Thyroid S. Og den er ikke så potent for meg. Det betyr ikke, at det ikke er god NDT. Mange mennesker liker den veldig godt. Men jeg vet jo ikke om de har endret formulering. Jeg vet, at de sier de IKKE har. Thyroid S er slow release, så det ville være veldig underlig, om de tilsatte mannitol. Som du ser under, så gjør mannitol at medisinen går hurtigere gjennom tynntarmen. Så det motsatte av slow release.

   Jeg kikket på en studie på dette med gammel og ny Levothyrox,

   Mannitol øker ikke opptaket, det nedsetter det. Dette fordi produktet går 20% hurtigere gjennom tynntarmen. Og det nedsetter opptaket. Man tror at årsaken til at vi opptar stoffskiftemedisin 20% bedre om natten, er fordi det er mindre tarmbevegelser, og medisinen derfor ligger lengere tid i tynntarmen. Man vet dog ikke om de små mengdene mannitol som er i stoffskiftepille er nok til at medisinen går hurtigere gjennom tarmen. Man har bare sett det med mye større mengder mannitol. Du finner den info langt nede i studien.

   For example, the bioavailability of the H2-receptor antagonist, cimetidine, in a chewable tablet containing 2.264 g of mannitol, was reduced by 29% and this was due to a reduction in small intestine transit time of 20% [27]. The magnitude of effect of mannitol was shown to be dose dependent in the range of 0.755–2.265 g [28]. For the new formulation of Levothyrox®, the amount of mannitol is approximately 70 mg for a 100-mg tablet [29] and a patient may take two tablets. Whether a small amount of mannitol, of some 140 mg, can affect small intestine transit time and thereby be associated with decreased bioavailability of levothyroxine is not known. Moreover, according to Chen et al. [26] the quantitative dose–response relationship for mannitol on cimetidine/ranitidine absorption may not be extrapolated to other substances because, as well as an osmotic effect, an osmotically active excipient may influence either the absorption mechanism or the absorption site. For sorbitol, an isomer of mannitol, it has been reported that very small amounts (7, 50 or 60 mg) can affect drug absorption and this effect appears to be subject dependent [30]

   Så altså det motsatte. Ellers så foretrekker jo de fleste Eutyrox fremfor Eltroxin og Levaxin. Så så dårlig er den vel ikke.

   Man får alltid en Ft3 topp et par timer etter dosen når man tar medisin med T3. Du kan lese om det FT3 topper og daler i T3 terapi. Med Welt NDT, så kommer den toppen fortere fordi den opptas så hurtig. Det står på dette oppslaget. Men det gjør ingen forskjell for det generelle stoffskiftenivået. Når du skriver, at stoffskiftenivået faller hurtig, så forstår du ikke hvordan nedbrytningen av stoffskiftehormoner fungerer. De har en fast halveringstid som ikke har noe med fyllstoffer å gjøre. Når først hormonene er fri fra fyllstoffene, så oppfører de seg som hormoner hos friske mennesker. T4 har en halveringstid på 7 dager, T3 på 24 timer. Som nevnt, Thyroid S er ment å være slow release. Det var den gamle TR Man også. Og her kommer FT3 toppen litt senere enn på “vanlig” NDT. Hvis man har svelget tabletten hel. Jeg kan godt merke at den kommer sent, jeg har brukt TR Man i flere år. Det er vel også meningen at toppen skal bli mindre, i og med at det er slow release.

   Jeg synes det du beskriver høres litt underlig ut. Har det med stoffskiftet å gjøre, eller kan det være noe annet? Lavt blodsukker, svingende kortisolnivåer?

   Behandlingen av oss stoffskiftesyke drives frem av oss pasienter. Det at vi selv lærer oss om sykdommen og krever en bedre behandling, gjør at det skjer en utvikling. Men det er også mange misforståelser blant både pasienter og leger. Jeg kan tenke meg, at noen har misforstått dette med at medisinen går hurtigere gjennom tarmen og trodd at det betyr, at opptaket er hurtigere. Og så har det spredd seg. Ta flere doser, morgen, ettermiddag og rett før du legger deg for et så jevnt Ft3 nivå som mulig. Tar man få, store doser, blir den ft3 toppen større. Man har ofte litt hjertebank på den toppen.

   Blessings, Liv

  • L S-L

   Hei

   Jeg har skrevet til Sriprasit, og de bekrefter, at Thyroid S IKKE inneholder mannitol. Se svar fra dem under Thyroid S.

   Vh Liv

 2. Stella Inger Lolck Madsen

  Hej Liv
  Tak for dit kæmpe arbejde.
  Hvad er din opfattelse af Erfa Thyroid versus den, du tar fra Weltapotheke i Wien?
  Er de meget forskellige? Ud over indholdet.
  Jeg har været på Thyroid i flere år. Kan desværre ikke tåle den mere.
  Tak for hjælpen.
  Kærligst Stella

  • L S-L

   Hej Stella!

   Tak, det er dejligt med lidt ros. Jeg ved ikke helt hvad du spørger om. Jeg ville vælge den fra Welt hver dag i ugen. Ingen syntetiske fyldstoffer, de siger de aldri har mangel, man får sin medicin hurtigt og nemt. Man skal vænne seg til den, for man får en FT3 top 20 min efter indtag. Men det har jeg helt vænnet meg til, og mærker det ikke længere. Jeg vil tage den så længe jeg kan. Jeg deler kapselen i mindre doser. Vær klar over, at er man i Wien, så skal man købe der. Det bliver 15% billigere. Vi betaler dansk moms herfra. Husk, der skal stå grains, og ikke mg på recepten. Men tal med dem inden.

   Lykke til, Liv

   • GITTE WERGE Jensen

    Hej liv når du siger at du får en høj t3 20 min efter indtag, med dem med kakaosmør, er det på en god måde du mener, altså mere energi,eller hjertebanken eller? Hilsen Gitte

    • L S-L

     Hej Gitte!

     Man får altid det der hedder en fri T3 top når man tager en dosis medicin med T3. Hvad enten det er syntetisk T3 el thyroid/NDT. Men den kommer vanligvis et par timer efter indtag. Mens på thyroid fra Weltapotheke kommer den meget hurtigere. Optaget går meget hurtigere. Jeg mærker lidt hjertebanken. Men det er ikke lige meget nu som i begyndelsen. Du kan lese om de her ting her FT3 topper og daler i T3 terapi.

     Det er godt at dele sin dagsdosis i mindst 3 doser. Så bliver den ft3 top ikke så høj. Jeg bruger den fra Welt endnu. Den er rigtig god.

     Venlig hilsen Liv

 3. Lena

  Dette var så informativ , takk.
  Bor du i Norge eller i Danmark? Spør da jeg lurer på om hvordan man får resept på NDT som kan brukes i Weltapotheke? Holder det med en resept fra Norge eller må man reise til Tyskland, bestille time der, få resept og ta ut 1års forbruk med seg hjem? Takk for tipset om VitaliThy, er selv polsk og skal definitiv kjøpe neste gang jeg er på besøk i hjemmelandet.

  • L S-L

   Hei Lena!

   Det er jeg glad for å høre. Jeg foreslår at du kontakter apoteket. De snakker engelsk.

   Vh Liv

 4. Catherine

  Hej Liv,
  Kan du sige hvor meget VitalThy koster? Thyroid-S er ju veldig dyr.

  • L S-L

   Hei!

   Det står i opslaget. Thyroid S er ikke så dyr hvis du køber direkte fra Sriprasit. Det står også i opslaget.

   Alt godt, Liv

 5. Anna

  Hej Liv,
  Kan du säga något om hur stora VitalThy-tabletterna är? För mig var var Real Thyroid-tabletterna för stora och måste delas. Tack på förhand. Vänliga hälsningar
  Anna

  • L S-L

   Hei Anna!

   Det er kapsler og de er normalt store. Jeg liker heller ikke store tabletter, men jeg vil ikke ha noen problemer med disse. Jeg har ikke fått prøvet dem ennå, for jeg har vært mye for høy nå i sommer. Det er egentlig godt, for jeg hadde kommet opp på en veldig stor dose de siste par årene. Men nå ser det ut til at jeg kan komme tilbake til en litt mer normal dose. Jeg orker derfor ikke å rote med noe akkurat nå. Du får rapportere tilbake, hva du synes om dem.

   Alt godt, Liv

   • Anna

    Hej Liv,
    Har har nu ätit VitalThy i en månad och min uppfattning är att det är starkare än Thyroid-S. Kanske pga glycerinkapseln eller för att VT inte innehåller laktos eller cellulosa? Hur som helst verkar det väldigt effektivt.

    • L S-L

     Hei Anna!

     Takk for din tilbakemelding. Det er til hjelp for andre. Ja, jeg synes også den er sterkere enn Thyroid S. Det er mye snakk om at Thyroid S har blitt svakere etter at de skiftet råstoffleverandør. Vitalithy skal jo inneholde mer T3, så det gir mening at den er sterkere. Det er bare så godt at vi får den fra EU.

     Stay safe, Liv

 6. Anna

  Mycket intressant med mängden T3 och T4 i Metavive…jag har bara läst att de inte kan lämna ut den informationen då det säljs som kosttillskott och därför inte får innehålla hormoner. Men tydligen finns informationen ändå! Intressant också att se hur mycket mer T3 per grain grissköldkörtel innehåller jämfört med nöt. Det innebär att nötvarianten kan vara intressant för personer som behöver mest T4 och en mindre mängd T3, och som inte blir helt bra på enbart Levaxin.
  Jag har aldrig hört talas om Metavive Pro 60 mg så tror inte dessa produkter säljs längre.

  • L S-L

   Hei Anna!

   Jeg fant den informasjonen et sted. Om det er korrekt, kan jeg ikke vite. Metavive Pro er noe som terapeuter bruker. Jeg tror det er mest i UK. Jeg har vært i kontakt med en UK behandler som sa dette. Ja, bovine inneholder mer T4 og mindre T3. Den er også billigere.

   Den selges som kosttilskudd. Det oppgis ikke et eksakt innhold. Men det står jo på, at den inneholder tørret skjoldkjertel. Det står også på deres hjemmeside. jeg tviler på at myndigheter leser min blogg. Min side kommer slett ikke opp når man googler Metavive.
   Det finnes 2 danske metavivegrupper på FB. Jeg kjenner ikke til noen svenske eller norske. Der kan man melde seg inn og få råd.

   Ellers så har det jo kommet noe annet spennende, Vitalthy. Den skal jeg prøve ut nå og kommer til å oppdatere om noen uker. Hva jeg synes om den.

   Lev vel, Liv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

© 2023 THYROIDBLOG.COM

Tema av Anders NorénOpp ↑